Bases per a un acord de governabilitat a l’Horta Nord

Aquesta vesprada mantindrem a Massarrojos una sessió de treball amb representants de Compromis per l’Horta Nord. Els socialistes esperem que la reunió servisca per a establir criteris raonables sobre els quals articular governs estables en 22 dels 23 municipis de l’Horta Nord. Ací estan els tres punts de debat que proposarem com a eixos de la discussió. 

1. EVITAR ALCALDIES I GOVERNS DEL PP.

A l’Horta Nord és imprescindible articular majories sòlides que servisquen per a aïllar al Partit Popular de les institucions.
No és possible contribuir a la regeneració política sense excloure del major nombre possible d’Alcaldies al Partit Popular.
Això implica que no negociarem tampoc amb qui estiga en una posició de voluntat de pactes amb el PP en la Comarca.
No és una qüestió de revengisme: el PP va guanyar les últimes eleccions finançant-se irregularment. És una organització corrupta. Resulta imprescindible desallotjar-los de les institucions; no hi haurà regeneració política en les administracions governades per una xarxa manifestament corrupta.

2. PACTE PROGRAMÀTIC.

Volem impulsar programes de mínims que servisquen a l’àmbit comarcal per:

2.1. Crear una Borsa d’ocupació social d’àmbit comarcal des del Consorci Territorial Pactem Nord. Volem igualment articular borses d’ocupació de caràcter social en els ajuntaments en els quals no funcionen o no obeïsquen nítidament als principis d’igualtat, mèrit i capacitat. Per això és necessària una major coordinació de les agències de desenvolupament local. 

2.2. Coordinació d’inversions per a garantir sinergies en el cicle econòmic. Volem un front institucional comú per a reclamar inversions i infraestrucutures decisives per a l’Horta. Un front comú institucional per a acabar amb els barracons en els centres educatius, per exemple.

2.3. Consell Metropolità de l’Horta: aglutinar la EMTRE i la EMSHI i ampliar els serveis. Transport metropolità, recollida d’animals, control de plagues i fins i tot coordinació de serveis socials, educatius i urbanístics.

2.4. Més inversions i més coordinació en serveis socials. Volem implantar en cada ajuntament un observatori de la realitat social per a detectar les necessitats socials de cada veí i coordinar una Xarxa Social Comarcal per mancomunar serveis i prestacions. I volem duplicar la despesa social al llarg de la legislatura i frenar els desnonaments mitjançant la creació d’una borsa comarcal d’habitatges socials.

3. SUPORT A LA LLISTA MÉS VOTADA

No volem governs de partits, sinó equips sòlids capaços de gestionar amb eficàcia i amb solvència. I volem que tinguen quatre anys per davant per a desenvolupar els seus programes.
Els socialistes estem disposats a recolzar al candidat o candidata de la llista més votada de l’esquerra. Però açò ha de ser un compromís d’anada i volta.
El dilema del presoner estableix que sempre que els dos jugadors juguen honestament hi haurà una solució satisfactòria per a tots dos. El joc honest significa treballar per la governabilitat. Algú deuría capgirar la seua visió individualista de les negociacions locals. Perquè si algú es comporta de manera il·lògica (egoista) tindrà un segon motiu en la negociació i malauradament al govern: mantenir l’engany. La decisió lògica que persegueix el ben comú (i per açò és honesta) infereix renúncies per a tots dos partits, les que han marcat els ciutadans amb els seus vots en les urnes, ni més ni menys. El contrari va contra el ben comú i contra la lògica política.

Els arguments que s’esgrimeixen per a disputar l’alcaldia en inferioritat de vots són molt febles. És cert que el PSPV-PSOE va perdre vots en les municipals pel que fa al 2011, però una tendència no és un fet. La veritat és que el PSPV-PSOE és llista més votada de l’esquerra en 17 municipis de l’Horta Nord i Compromis en 5.

Deja tu opinión

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s