‘Cosir, Cantar i Berenar’: el relat col·lectiu de Rocafort

L’Ajuntament de Rocafort acaba de presentar ‘Cosir, Cantar i Berenar’, l’arxiu sonor que arreplega la memòria col·lectiva del municipi. Un projecte emocionant impulsat per la Regidoria de Cultura i Participació que reuneix els records, les vivències i les històries de les veïnes i els veïns del poble.

arxiusonoro

La presentació, que va tenir lloc divendres passat a la Casa de Cultura, va comptar amb la participació dels directors del projecte, Paula Miralles i David Alarcón, i de la regidora de Cultura i Participació, Julia Cañizares, així com de nombrosos veïns que es van acostar per poder sentir per primera vegada el resultat del treball.

L’arxiu pot escoltar-se en una instal·lació que s’ha habilitat a la planta baixa de la Casa de Cultura, que romandrà durant els pròxims mesos. Es tracta d’una peça sonora de 20 minutos que resumeix més de 25 hores d’entrevistes a veïnes i veïns de la localitat. Entre maig i juny, es van realitzar sis trobades amb diferents temàtiques per arreplegar testimoniatges sobre diferents aspectes de la vida del municipi. Sentir la peça és una oportunitat de viure aquesta experiència col·lectiva; ser testimoni de les veus que parlen i recorden moments vitals per construir entre totes un relat de Rocafort.

Julia Cañizares diu que la transmissió oral és molt rica i queda en l’oblit. És una pena que es perda i aquesta és una forma de recuperar-la. L’enregistrament arreplega històries desconegudes, tradicions del poble, vivències personals… És un document molt valuós.

Deja tu opinión

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s