Solucionar les inundacions del barranc dels Frares preservant l’horta

Dimecres passat vaig reunirme amb l’alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, i el regidor d’Obres i Medi Ambient de Godella, Fernando Oliveros per acostar postures i buscar una solució al problema d’inundacions d’aquesta zona de l’horta per la falta de desaigüe del barranc dels Frares.

Reunió

Les solucions proposades passen per connectar el barranc amb el Palmaret Alt, a Massarrojos, mitjançant un col·lector soterrat més sostenible mediambientalment que no supose un impacte per a l’horta, ni com a paisatge ni com a terreny productiu. A més, està prevista la construcció de tanques de tempesta i un parc de laminació al Bovalar de Godella, infraestructures verdes que frenen i reduïsquen l’acumulació de pluvials, prèvies a la canalització posterior al barranc dels Frares.

Actualment tots dos municipis, amb l’ajuda de Divalterra, netegen el barranc dels Frares com una acció preventiva de cara a les previsibles pluges de la tardor.

Podem valorar molt positivament els avanços en la coordinació dels pobles afectats. Compartim problemes i interessos, i un entorn natural i patrimonial de gran valor ara i de cara al futur. Cal trobar vies de consens i de convivència amb el territori, promoure els usos cívics que ens beneficien i evitar les fractures irreversibles.

Volem continuar treballant per tractar de buscar una postura comuna i presentar-la el proper dilluns 30 d’octubre a la reunió convocada a Rocafort pel director general de l’Aigua, Manuel Aldeguer, on també assistiran entitats cíviques i el secretari autonòmic de Medi Ambient, Julià Álvaro.

Deja tu opinión

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s