Rocafort és cultura

124442732--624x415

En Rocafort alimentem la convivència amb cultutra i amb imaginació, per això portem els llibres al carrer i et convidem a agafar la cultura amb les teues pròpies mans…

Rocafort acollirà al setembre la cerimònia de lliurament dels Premis de la Crítica Literària Valenciana, que cada any convoca l’Associació Valenciana d’Escriptors i Crítics Literaris (CLAVE). Donem un pas més per impulsar la seua política i el seu compromís cultural en acollir el lliurament d’uns premis que convertiran Rocafort en la capital de la literatura valenciana.

Rocafort ha presidit durant l’últim any la Xarxa de Ciutats Machadianes, que ha servit per a donar a conèixer el llegat que va deixar Antonio Machado a Rocafort així com promocionar el patrimoni cultural municipal. La Xarxa està formada per les ciutats on el poeta va residir durant la seua vida: Sevilla, Soria, Baeza, Segòvia, Rocafort i Cotlliure (França).

Estem molt satisfets per l’interès i la sensibilitat que ha mostrat Ximo Puig, President de la Generalitat, amb la problemàtica de Rocafort, i especialment amb la necessitat d’unir esforços per a aconseguir que ‘Villa Amparo’ tinga un ús públic.

Volem reivindicar el llegat valencià de Machado amb un projecte cultural que pose en valor la nostra condició de terra d’acolliment.

A més, el ple de l’Ajuntament va aprovar l’adhesió del municipi a la Ruta Estellés, un itinerari literari i històric a través de l’obra de Vicent Andrés Estellés que “millorarà i enriquirà l’oferta cultural de Rocafort”, segons la regidora de Cultura. El consistori va sol·licitar a Burjassot unir-se a la xarxa per promoure a Estellés com un autor referent de la cultura valenciana.

El número 8 del nostre butlletí d’informació municipal “Viure Rocafort” ha aparegut i en esta ocasió està centrat en temàtiques culturals, participatives al voltant de la sostenibilitat que realitzem en el poble. En eixe fil destaquen les activitats relacionades amb la celebració del dia del llibre. Així mateix la setena edició del festival Horta Nord Folk, propostes participatives per a la joventut, i la ressenya associativa del Club Ciclista de Rocafort.  També les diverses iniciatives que conformen Rocafort en Verd.

A banda de la revisteta editada en paper, disponible en edificis municipals i en les vostres cases, podeu consultar-ne el número actual en pdf. Igualment podeu revisar tots els números des de desembre de 2016 en la pàgina específica del Viure Rocafort en el nostre web.

La publicació del butlletí informatiu municipal és una oportunitat de conéixer les iniciatives que animen el dia a dia de Rocafort, i que faciliten la construcció de la convivència de tot el veïnat. El proper número està previst per al mes de setembre. I abans encara distribuirem el llibret de festes per a trobar-nos en la festa que també fa poble i ens reconeix.

Deja tu opinión

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s