Ple de l’Ajuntament de setembre

El ple de l’Ajuntament de Rocafort de setembre, en la sessió d’aquest dijous, va aprovar, entre altres punts, una declaració institucional per a instar a l’Ajuntament de València a accelerar les actuacions administratives i tècniques per a adequar l’ús del Casal d’Esplai com a centre d’acolliment, perquè els usuaris de les instal·lacions siguen atesos en les millors condicions. 

El Casal d’Esplai és un immoble propietat de l’Ajuntament de València situat a Rocafort, anteriorment destinat a activitats de joventut. Des de fa aproximadament un any, el Casal està sent utilitzat com a lloc d’acolliment en el qual conviuen unes 40 persones amb necessitat de refugi.

L’Ajuntament de Rocafort va sol·licitar la setmana passada una reunió amb la regidoria de Cooperació de València per a revisar conjuntament el projecte d’obres presentat per València, ajustar-lo a la normativa i que els treballs puguen començar com més prompte millor. El Consistori de Rocafort considera que la regularització del funcionament del Casal d’Acolliment és necessària i urgent, així com la millora de les instal·lacions per a l’atenció dels usuaris.

La declaració de Rocafort com a ciutat refugi va ser aprovada pel ple municipal de setembre de 2015 per a donar resposta a la crisi humanitària actual i preparar la localitat per a acollir i assistir a les persones refugiades, proveir-les dels serveis necessaris i garantir els seus drets.

Per açò, el municipi vol col·laborar amb l’Ajuntament de València per a adequar el Casal d’Esplai a la normativa com a centre d’acolliment i demana que València accelere els tràmits per a actualitzar l’immoble en el qual atendre i ajudar de la millor manera a aquestes persones amb necessitat de refugi.

Adhesió al Pacte Valencià per la Mobilitat Segura i Sostenible

Durant la sessió, el ple també va aprovar la seua adhesió al Pacte Valencià per la Mobilitat Segura i Sostenible. Una decisió que aposta per un model de mobilitat urbana que assegure a la ciutadania un entorn accessible en unes condicions de mobilitat adequades, segures i amb el mínim impacte ambiental possible.

L’Ajuntament de Rocafort ha presentat recentment els seus nous vehicles elèctrics per afavorir la mobilitat sostenible, respectuosa amb l’entorn i les persones. El Consistori ha renovat el parc mòbil de la Policia local i ha adquirit una bicicleta elèctrica per a efectuar les notificacions.

Els pròxims mesos, s’instal·larà un punt de càrrega per a vehicles elèctrics a la plaça d’Espanya. Així mateix, al novembre, l’Ajuntament realitzarà accions per a promoure la seguretat vial i es millorarà la senyalització en diversos carrers i s’instal·laran ressalts perquè els vehicles minoren la velocitat. En aquest sentit, s’instal·larà un radar mòbil per a controlar que els vehicles respecten el límit de velocitat de 30km/h en tot el municipi instaurat a principis d’enguany.

Modificacions puntuals i pressupost

El ple va aprovar per unanimitat dues modificacions puntuals del PGOU per a respondre  reclamacions de propietaris i una modificació pressupostària per a destinar a despesa corrent 50.000€ sobrants del pressupost de les obres de Casa Bou, que permetran adquirir un desfibril·lador per al camp de futbol, soterrar línies elèctriques d’alta tensió en la zona del cementeri i millorar el control de plagues, entre altres actuacions.

Deja tu opinión

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s